Aparatul laser pentru alungat pasari din podgorie, la lucru in via Sumerhill

Aparatul laser pentru alungat pasari din podgorie, la lucru in via Sumerhill

Recolte mai mari, costuri mai mici si un vin mai bun ca rezultat al noului sistem de alungat pasari

Productia de vin este un mestesug minunat, dar provocator. Cum sa protejam strugurii de pasarile infometate? Ce sistem de intimidare a pasarilor sa folosim? Podgoria Summerhill Road Vineyard a decis sa adopte sistemul de alungare a pasarilor Agrilaser Autonomic.Rezultat: recolta mai mare, costuri mai mici si vin mai bun

Companie: Summerhill Road Vineyard
Locatie: Bungendore, Australia
Produs: Agrilaser Autonomic
Motiv: Alterarea / reducerea productiei de struguri din cauza pasarilor
Instalatie in functiune din: Martie 2016
Suprafata protejata de laser: 1.9 Ha

Rezultate
• 80 – 90% mai putine pasari
• Efect imediat dupa instalare
• Solutie permanenta
• Lucreaza independent, autonom si automat
• Permite recoltarea flexibila a strugurilor, spre deosebire de solutia cu plase

Situatia inainte de instalarea sistemului laser de alungat pasari Agrilaser Autonomic
Podgoria Summerhill Road, situata in regiunea viticola Canberra, cultiva struguri pentru a produce vinuri premium. Pasari ca graurii, ciorile, vrabiile strica strugurii. Fara controlul pasarilor daunatoare, productia poate scade cu 1-2 tone pe saptamana) si deasemeni poate creste riscul de boli, reducand astfel calitatea strugurilor. In trecut, via era protejata de atacul pasarilor cu ajutorul plaselor aplicate peste ea. Viile erau acoperite in proportie de 100% si plasa era aplicata inainte ca strugurii sa inceapa sa se coaca, pana la inceperea culesului, inducand astfel cheltuieli anuale (doar cu manopera) de minim 4000 dolari.

Situatia dupa instalarea Agrilaser Autonomic
Fiindca plasele folosite an de an erau deja uzate, managementul a inceput sa evalueze alte solutii alternative pentru a tine pasarile la distanta. Avantajele majore ale sistemului Agrilaser Autonomic sunt functionarea silentioasa (in comparatie cu tunurile cu gaz) si pretul relativ scazut (comparativ cu solutia acoperirii cu plase). Instalarea AgriLaser Autonomic a dus la indepartarea a 80-90% din pasarile existente inainte (chiar cu plase). Mai mult, pasarile ce mananca struguri nu s-au mai apropiat de vie, iar pasarile care nu mananca struguri au revenit dupa ce s-a incheiat culesul iar laserul a fost oprit. Rezultatul a fost o productie mai buna de struguri si posibilitatea de a culege tarziu, obtinand astfel un vin dulce. Deasemeni s-au creat conditii de a avea castiguri financiare, deoarece plasele si instalarea acestora sunt foarte scumpe, atat ca material cat si ca manopera – pe de alta parte, Agrilaser Autonomic functioneaza complet independent fara nicio interventie, eliminand astfel costurile de peste an ce-s generate de achizitionarea / instalarea / demontarea plaselor, anual.

Testimonial Agrilaser Autonomic Summerhill road (pdf)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.