AeroLaser - aparatul special pentru alungat pasari pe aeroportul Frankfurt

AeroLaser - aparatul special pentru alungat pasari pe aeroportul Frankfurt

“Aparatul Aerolaser Handheld este foarte eficient pentru toate pasarile asezate la sol – porumbei, stârci, grauri…”
Jürgen J. Ebert, Coordonator control viata salbatica – aeroportul Frankfurt

Aeroportul Frankfurt este inconjurat de paduri, lacuri si un rau, plus zone de conservare ale naturii. Astfel, atrage foarte multe specii de pasari pentru hrana, odihna si cuibarit. Departamentul de control al vietii salbateice foloseste o abordare ecologica, insotita de solutii pirotehnice, pusti si difuzoare.

Aerolaser Handheld are multe avantaje pentru aeroportul Frankfurt. Nu doar ca este foarte eficient dar este dotat si cu sistemul Horizon Safety System si este foarte sigur si neinvaziv.

Aeroport: Frankfurt
Locatie: Frankfurt, Germania Produs: Aerolaser Handheld
Motiv: Controlul efectivelor de pasari ce pot afecta siguranta zborului, intr-o abordare ecologica
Folosit din: Februarie 2016

Beneficii pentru Aeroportul Frankfurt
• Functioneaza pentru toate pasarile de la sol
• Sigur in exploatare fara a orbi pe nimeni
• Reducere a timpului de interventie
• Este eficient pe distante mari

Aerolaser Handheld este un instrument foarte sigur de control al pasarilor

Aeroportul Frankfurt (Germania) este cel mai mare aeroport din tara si unul din cele mai aglomerate aeroporturi din Europa. Aeroportul este inconjurat de paduri, zone de conservare a naturii, cateva lacuri si un rau. Si cel mai important, de cea mai importanta suprafata cu iarba din regiune ce atrage foarte multe specii de pasari – uliu, soim, stârci, porumbei, grauri – pentru mancare, repaos, cuibarit, iar toate acestea cresc riscul accidentelor cu pasari (bird strike).

Abordare ecologica
Aeroportul Frankfurt abordeaza in mod ecologic prevenirea accidentelor cu pasari. “Ideea de baza este sa facem zona nefavorabila pentru pasarile ce prezinta riscuri pentru aviatie.
Interventia umana si observarea este limitata la minim, dar uneori abordarea ecologica nu functioneaza si avem nevoie de masuri aditionale – iar Aerolaser Handheld este acum o unealta esentiala in trusa de instrumente de control a pasarilor”- spune Coordonatorul pentru controlul vietii salbatice, Jürgen J. Ebert.

Avantajele Aerolaser Handheld
Aeroportul Frankfurt foloseste Aerolaser Handheld din 2016. “E foarte eficient pentru toate pasarile de la sol, si functioneaza perfect pe distante lungi – in general il folosim pe 3-600m.

Apoi, sistemul Horizon Safety e foarte folositor pentru ca previne riscul de a orbi pe cineva (in special pilotii). Al treilea mare avantaj este ca reduce dramatic timpii de interventie: nu mai e nevoie sa colindam toata pista, putem lucra de pe margine si nu ne intersectam cu niciun avion. Putem sa-l utilizam chiar din masina, ceea ce e foarte convenabil” explica Ebert.

Siguranta
Aerolaser Handheld ajuta la imbunatatirea sigurantei pe aeroport. Foarte important pentru o utilizare sigura este sistemul Horizon Safety System. Acesta previne riscul de a orbi pilotii sau alte persoane. “Este mult mai simplu pentru autoritati sa permita utilizarea laserului pe aeroporturi. Recomand cu caldura folosirea Aerolaser. Ne bucuram ca-l avem la aeroportul Frankfurt” incheie Dl. Ebert.

Testimonial AeroLaser aeroport Frankfurt (pdf)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.