Pasarile si pestii

Pasarile si pestii

Controlul pasarilor daunatoare industriei pescuitului si pisciculturii

Atat pe lacurile de pescuit cat si in industria acvaculturii / pisciculturii apar provocari ce necesita indepartarea eficienta a pasarilor. In colaborare cu firma SaveWave, compania BirdControlGroup a dezvoltat un sistem inovator si foarte specializat pentru indepartarea albatrosilor, ratelor salbatice, pescărușilor, cormoranilor, batlanilor, berzelor cat si altor pasari ce provoaca batai de cap in crescatoriile de peste, pe lacurile pentru pescuit sportiv / de agrement sau pe navele de pescuit.

Pentru a se ilustra problema efectivelor piscicole din apele de coastă și interioare, statistica arata că, în condițiile unui consum zilnic de 400-600 g de pește, doar cormoranii fac să dispară anual peste 300 000 de tone de specii diferite de pește din apele europene. În multe state membre, cantitatea de pește consumată de cormorani este de mai multe ori mai mare decât producția obținută de pescuitul profesionist din apele interioare și din crescătoriile de pește de consum. De exemplu, 300 000 de tone înseamnă mai mult decât producția piscicolă din acvacultură din Franța, Spania, Italia, Germania, Ungaria și Republica Cehă împreună.

Principiul indepartarii pasarilor cu o raza laser este inspirat de natura. Pasarile percep raza laser ce se apropie ca pe un obiect fizic. Acesta actioneaza asupra instinctului de conservare, pasarile zboara imediat. Este sigur, silentios iar pasarile nu se obisnuiesc cu prezenta razei laser asa cum o fac cu alte sisteme de indepartare fixe (sperietori, plase, bucati de material puse in miscare de vant, tunuri, generatoare de sunete samd.)

Am dedicat ani de zile cercetarii si dezvoltarii solutiei de indepartare a pasarilor cu raze laser. Modelele actuale sunt combinatia perfecta intre putere, optica de precizie, filtre si frecvente. Rezultatul: performanta exceptionala in indepartarea pasarilor.

Alungam rapid pasarile daunatoare

In loc sa vinzi peste din pescaria ta, hranesti cormoranii? Alunga-i acum cu solutiile noastre automate!